Avui: 09:00-14:00, 17:00-20:30 93 895 28 04 93 895 30 31 607 399 625
Temps de lectura 1 min.

Prestacions ortoprotètiques

La prestació ortoprotètica s'orienta a recuperar habilitats, capacitats o funcions que s'han deteriorat o perdut a causa d'una malaltia congènita o adquirida, o un traumatisme.

El sistema de salut garanteix a les persones assegurades l'obtenció de les pròtesis externes, ortesis i cadires de rodes prescrites per metges especialistes de la xarxa sanitària pública i que estiguin incloses a la cartera del sistema nacional de salut vigent.

Què és un PAO? Com s'obté?

El metge especialista lliurarà un document anomenat PAO (Prescripció d'Article Ortoprotètic) i adreçarà el pacient a la unitat de tramitació, habitualment dins el mateix centre sanitari. Fent clic aquí podeu descarregar un exemple de com és un PAO.

A la unitat de tramitació, cal presentar la targeta sanitària individual i el PAO, i es rebrà un document de validació administrativa i la informació dels centres dispensadors d'articles ortoprotètics (comunment anomenades ortopèdia i farmàcies que són a la vegada ortopèdies, com en el cas de la Farmàcia-Ortopèdia de la Platja de Cubelles).

S'ha de pagar?

Els centres acreditats tenen un adhesiu identificador a la porta, com el de la imatge. Allà, cal lliurar el PAO i el document de validació administrativa. Un cop rebut l'article, s'ha de signar el PAO i abonar, si escau, la part corresponent als usuaris. Hi ha casos en que l'usuari no ha d'abonar cap import, ja que el producte està completament finançat. El catàleg de prestacions ortoprotètiques inclou la relació de tots els articles, el preu i l'aportació màxima del CatSalut.

També és possible adquirir els articles ortoprotètics avançant el pagament i sol·licitant després l'ajut del CatSalut sempre que la dispensació s'hagi efectuat per un centre no adherit al CatSalut i quan la dispensació sigui posterior a la prescripció del metge o metgessa especialista de la xarxa pública. En aquest cas, cal adreçar-se a la unitat de tramitació del centre sanitari.

Si tens cap dubte, pots escriure'ns en aquest blog deixant un comentari o bé pots trucar-nos (93.895.28.04), enviar-nos un Whatsapp (607.399.625), un mail (farmaciadelaplatja@gmail.com) o vine i ens veiem!

Font: CatSalut, Servei Català de la Salut

Comentaris

Ariadna

1 Abril 2023, 15:04 h
Tengo mareos y la pierna derecha dormida sin poder apoyarla sin caerme, los mareos también hacer que me caiga, me han dicho mi doctora de cap que me conseguirá el PAO, però no estoy muy segura, y estoy preocupando de que no conseguirlo, porque tengo que ir la semana que viene al colegio y mi madre no tiene el dinero para conseguime una silla de ruedas. Cres que pueda conseguir el PAO?

FARMÀCIA-ORTOPÈDIA DE LA PLATJA DE CUBELLES

2 Abril 2023, 10:31 h
La valoración del caso debe hacerla su médico o especialista, que es quien solicitará el PAO. Des de la Farmacia u Ortopedia no podemos valorarlo.

francisco Rodriguez

16 Març 2023, 07:16 h
y si ha sido un accidente, me pueden hacer un pao o se ha de encargar el seguro contrario

FARMÀCIA-ORTOPÈDIA DE LA PLATJA DE CUBELLES

16 Març 2023, 10:14 h
Si ha sido un accidente también se puede optar, en caso de que se necesitara, a la prestación PAO. Se tendría que solicitar en el Centro de Atención Primaria (CAP) u Hospital. Al tratarse de una prestación otorgada por un organismo público como el CatSalut, no se puede encargar al seguro privado. Esperamos haber resuelto su duda. Igualmente, puede acercarse, llamarnos o enviarnos un mail en caso de necesitar más información.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris
Preu