Avui: 09:00-14:00, 17:00-20:30 93 895 28 04 93 895 30 31 607 399 625
Temps de lectura 3 min.

A l'hora d'escollir la cadira de rodes més adequada hi ha varis factors a tindre en compte per a cada cas. Van des de la condició de la persona que la necessita fins el terreny en que serà utilitzada amb més freqüència. Si vens a la Farmàcia - Ortopèdia de la Platja de Cubelles t'assessorarem, però també et deixem aquests consells.

Qué hem de tindre en compte a 'hora d'escollir la cadira de rodes?

Escollir la cadira de rodes adequada és un factor principal per garantir la qualitat d'ús de la mateixa. Però abans de parlar de cadires de rodes hem de tindre en compte:

Mida i pes de la persona

Les cadires de rodes estan fetes per suportar un determinat pes. Asegura't de no superar el pes máxim indicat, per seguretat de l'usuari i de la cadira de rodes.

Condició del pacient

L'autonomia i movilitat que pot tindre una persona determinarà si el desplaçament serà autopropulsat o amb assistent. Això influeix directament en l'elecció de la cadira de rodes.

Entorn d'ús

Utilitzar la cadira de rodes en l'interior de la casa, on els espais són reduïts, no és igual que en l'exterior, on es poden trobar obstacles en el camí que poden dificultar els desplaçaments.

Transport de cadira de rodes

Si la persona necessita sortir de la casa constantment en cotxe hem de tindre-ho en compte en el moment d'escollir la cadira de rodes, ja que existeixen cadires de rodes plegable que són més fàcils de transportar i ocupen poc espai.

Què buscar en una cadira de rodes?

Existeix una gran varietat de models i materials de fabricació per les cadires de rodes. I aquestes característiques les hem de tindre presents en el moment de comprar una cadira de rodes nova.

La mida de les rodes posteriores

D'acord amb aquesta característica podem escollir entre cadires de rodes amb rodes posteriors grans o petites. L'elecció dependrà del entorn i l'autonomía del pacient.

  • D'acord amb l'autonomía. Si la persona pot utilitzar els braços amb la força suficient per desplaçar-se per si mateix, es pot optar per una cadira de rodes grans amb anelles que poden utilitzar-se amb les mans per autopropulsar-se. Mentre que si la persona no és autònoma i necessita un assistent per desplaçar-se, la millor opció és d'una cadira amb rodes petites posteriors que són més fàcils de portar.

  • D'acord amb l'entorn. Si la cadira de rodes s'utilitza principalment dins de la casa, el recomanable és escollir una cadira de rodes amb rodes posteriors petites. Aquestes rodes són més estretes, pel que el desplaçament a través de la llar serà més senzill. Les rodes grans es recomanen per espais exterior, ja que serà més fàcil sortejar obstacles que es poden trobar en el camí.

L'amplada de la cadira de rodes

Com hem vist, la mida i el pes de la persona influeixen en l'elecció de la cadira de rodes. L'ideal és que el seient sigui entre 2 i 4 cm més ample que les caderes.

Això influirà en la comoditat que senti la persona al utilitzar la cadira de rodes. Una cadira molt estreta o molt ample pot generar incomoditat en la persona.

Materia de fabricació de la cadira de rodes

Les cadires de rodes poden estar fetes de diferents materials, uns més pesats que altres:

  • Les cadires de rodes d'alumini són més lleugeres, pel que resultarà més fàcil i còmode trasportar-la i carregar-la.
  • Les cadires de rodes d'acer són més pesades i robustes.

Reposapeus

Existeixen diferents reposapeus: fixes, extraïbles, elevables.

  • Els fixes no es poden moure ja que venen soldats a l'estructura de la cadira. Són més problemàtiques quan és necessari passar a través un passadís o un ascensor estret.
  • Els reposapeus extraïbles es poden posar i treure quan es vulgui. Això permet passar amb més facilitat per zones estretes.
  • Els reposapeus elevables es poden utilitzar en determinades situacions en que es necessita mantindre la cama estirada o elevada.

Reposabraços

L'ideal és que el reposabraços siguin ajustables per adaptar-se a la mida de la persona. Durant el dia es poden ajustar per evitar dolors de coll y espatlles.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris
Preu